Yoga

Yoga handler om at forene krop, sind og ånd. Yoga skaber øget ro, balance og velvære. Vi brænder for at dele yoga med dig. Med Indre ro ONLINE kan du få du yoga, hvor som helst og når som helst.

Mange af vores videoer kan klassificeres som terapeutisk yoga eller yoga terapi. Dvs. vi arbejder med at få det bedre ift. en bestemt udfordring, som kan udfordre ift. at finde og bevare din indre ro. Det kan være en følelsesmæssig eller fysisk udfordring.

Selv om du ikke døjer med en specifik udfordring, kan yogaen virke forebyggende. Meditation og mindfulness er en integreret del af klassisk yoga, og du vil i mange af videoerne finde såvel meditation som mindfulness kombineret med yoga.

Ligeledes er arbejdet med åndedrættet, herunder deciderede pranayama, åndedrætsøvelser en integreret del af yoga. Prana (livsenergi) forbindes direkte med dit åndedræt, og som ordet ”ånd”-e-dræt antyder, forbindes dette til din ånd og livskraft/livsenergi.

Du vil møde udtryk som meridianbaner (energikanaler i kroppen), de 5-elementer (jord, vand, ild, luft, vand og ånd) og chakra (energipunkter eller energihjul i kroppen). Udtrykkene stammer fra traditionelle behandlingssystemer i kinesisk og indisk medicin samt traditionelle, holistiske behandlingsformer og verdensanskuelser.

Talrige undersøgelser har efterhånden dokumenteret, at yoga kan forebygge og/eller behandle en lang række symptomer som fx stress, angst, søvnproblemer, fordøjelsesproblemer og meget, meget mere. Og yoga kan give mere ro, velvære, glæde og overskud i hverdagen.

Se trailer for alle vores videoer
Log ind, rul yogamåtten ud og lad dig guide

Blid yoga

Dette er en blid og rolig yoga. Vi har fokus på nærvær, ro og kropsfornemmelser. Alle kan være med. Ofte vil meditation indgå i yogaen. Du vil kunne møde forskellige stilarter i de blide yogaprogrammer.

Se mere om vores blide yoga videoer

Introduktion til blid yoga

Helene Lysekilde fra Indre ro ONLINE fortæller kort om blid yoga…

Hatha yoga

Hatha yoga er klassisk yoga fra den indiske tradition. Ha står for sol og tha for måne. Det er det, der kaldes Yin-Yang i den kinesiske tradition. Hatha yoga handler om at balancere den aktive energi: solenergien og den passive energi: måneenergien. Med Hatha yoga går vi således efter at skabe balance i kroppen og dermed sindet.

Se mere om vores Hatha videoer

Introduktion til Hatha Yoga

Helene Lysekilde fra Indre ro ONLINE fortæller kort om Hatha yoga…

Yin yoga

Yin yoga er en passiv meditativ yogaform, hvor vi bliver længere i yogaen end ellers. Vi aktiverer det parasympatiske nervesystem, som øger ro og healing og giver dig evnen til at komme ned i gear.

Vi stimulerer muskler og desuden sener og bindevæv (myofascia) og skaber bedre mulighed for gennemstrømning af livsenergi i kroppen og til kroppens vitale organer. Yin yoga er også dybt følelsesforløsende og hjælper dig til at være med det, der er med accept og rummelighed.

Se mere om vores Yin videoer

Introduktion til Yin Yoga

Helene Lysekilde fra Indre ro ONLINE fortæller kort om Yin yoga…

Yoga for livsglæde/ Kundalini yoga

Yoga for livsglæde er også kendt som yoga for indre visdom eller Kundalini yoga. Den kan være mere fysisk krævende, sjov, skør og udfordrende. Den kan også være blid og rolig. Det er en yogaform, som løfter dig og din energi, kontakter din sjæl, styrker din intuition, renser underbevidstheden og hjælper dig til at blive bevidst om og skabe det, du ønsker. Ved at skabe en øget energi-frekvens kan du bedre manifestere det, du ønsker og bryde gamle mønstre og vaner.

Du behøver ikke at opfatte dig selv som spirituel for at få gavn af denne yogaform, selv om den har et spirituelt udtryk. Yogaen virker også i kroppen, styrker kroppen og balancerer de endokrine kirtler og din hormonbalance.

Yogaen styrker dit nervesystem, så du bliver stærkere og bedre kan møde livets udfordringer med ro og kreativitet. Meditation er en integreret del af denne yogaform. Og du vil møde brug af mantra (ord, lyde og vibration) i såvel meditation som yogaøvelser.

Yogaen er bygget op omkring kriya, yogasæt, som her har et specifikt sigte.

Se mere om vores Kundalini videoer

Introduktion til Kundalini Yoga

Helene Lysekilde fra Indre ro ONLINE fortæller kort om Kundalini yoga…